Curacao heeft gerechten voor elke speciale gelegenheid; bijvoorbeeld voor bruiloften, begrafenissen of zelfs het afronden van een verbouwing.

De keuken is het resultaat van een mix met verschillende culturen. Daardoor is de Curaçaose keuken erg verschillend en zijn de gerechten Antilliaanse keuken ook op andere Caraïbische eilanden terug te vinden.

 

 

Voedseltrucks

De zogenaamde trùk'i pan vormt een bekend fenomeen op Curaçao. Dit zijn mobiele restaurantjes. Daar verkopen ze 's avonds typisch Caribische broodjes. De bestelauto's worden gewaardeerd om hoe authentiek ze zijn en de sfeer die er rondhangt.

Gerechten op Curacao

Het eten op curacao is zwaar en hartig. Je vind in de grote supermarkten voedsel van over de hele wereld. Groente is er een bijrol. Maar er zijn uitzonderingen 


Groente speelt meestal een bijkomstige rol in de traditionele Curaçaose keuken, maar er zijn enkele opvallende uitzonderingen. Groene papaya, lokale knobbelige komkommer (konkomber) of kool worden gesmoord met corned beef. Van okra (yambó) en cactus (kadushi) worden slijmerige soepen gemaakt, die men moet leren waarderen. Gebakken bananen is een populair bijgerecht; van bakbanaan en groente wordt ook een zoete soep gemaakt, gekruid met pepers en kaneel. Kleine hete pepers (promèntè) en uitjes ingelegd in zuur geven de plaatselijke gerechten een extra smaak.